Sportmassage

Sport of beweeg je met enige regelmaat dan is het goed je lichaam te onderhouden. In onze cultuur is dat minder vanzelfsprekend dan in bijvoorbeeld de oosterse culturen. Maar als we de vergelijking maken met een auto snapt iedereen het.

Zie een sportmassage als een onderhoudsbeurt van je lichaam.

Met een sportmassage stimuleer je het lichamelijk herstel na een zware inspanning. Dat kan aansluitende aan het lopen van een evenement zijn of de deelname aan een wedstrijd maar ook na een belastende training.

Sportmassage is erop gericht de balans (sneller) te herstellen. Verstoorde spierspanningen te herstellen en de conditie van de spieren te onderhouden. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingstoffen op te nemen, wat een sneller herstel mogelijk maakt.

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot hogere prestaties.

Enkele klachten in bepaalde spiergroepen of lichaam die reden kunnen zijn voor een sportmassage behandeling:

  • vermoeidheid
  • spierpijn
  • myogelosen (knopen)
  • verhoogde spanning
  • stijfheid
  • kramp

Wacht niet tot het lichaam in storing geraakt maar onderhoud het met enige regelmaat.
Ben ook zuinig op je lichaam.

Wat bieden wij nog meer

(Sport)massage

Deskundige wijze van masseren al of niet als onderdeel van een trainingscyclus voor een bepaalde doelstelling.

Tapen- en bandageren

Ter ondersteuning kan een tape of bandage worden aangelegd. Wil je een doel halen kan een ondersteunende tape worden aangelegd. Weet dat een tape of bandage slechts een hulpmiddel is want de oorzaak van de pijn kan niet worden weggenomen. Vooral kinesiotape kan doeltreffend zijn om de doelstelling te halen. Zie tabblad kinesiotape.

.

Trainingsadviezen

Advies op maat voor looptraining of wandeltraining in het bijzonder rekening houdende met belastbaarheid op maat en preventie van blessures.

Blessurepreventie

Van advies tot behandeling afhankelijk van de ernst.

EHB(S)O

Zie tapen en bandageren maar ook tapen van voeten ter voorkoming van blaren tijdens het wandelen. Ook voor het behandelen van een blaar bent u bij ons op het juiste adres.

Voedingsadviezen

In principe maak je bewust van je eetpatroon. Gezond eten in plaats van snaaien doet al wonderen. ’s-Morgens een goed ontbijt. Bruin brood, thee, water of melk bij het ontbijt, kwark of yoghurt met muesli. Neem daar ook de tijd voor! Voor een uitgebreid voedingsadvies op maat maken we graag een afspraak.

Sportverzorging

Hoewel onder deze rubriek veel kan vallen van drinken, voeding tot persoonlijke hygiëne tijdens een sportevenement of de training er naar toe.

Sportbegeleiding

Wil je sport of bewegen als onderdeel van je leefpatroon, dan is de aansluiting bij een sportvereniging aan te raden, wij kunnen je daarbij helpen. Sport en bewegen als onderdeel van je leefpatroon in je agenda (!). Je krijgt energie van het feit dat je regelmatig gaat bewegen. Het geldt niet voor iedereen om als einddoel een marathon te lopen maar regelmatig bewegen doet je echt goed voelen en let je automatisch meer op je manier van leven.
Wil je sportbegeleiding op maat, wij kunnen je daarbij helpen. Maak een vrijblijvende afspraak en maak durf die eerste stap te zetten ……..naar een andere levensstijl, jouw levensstijl versie 2.0!